Архива чланака

Dodela nagrada za literarno-likovni konkurs

Biblioteka Vuk Karadžić je u čast Aprila, meseca knjige i Dana biblioteke, raspisala likovno-literarni konkurs kako bi na taj način promovisala knjigu i čitanje te podstakla kreativnost i razvijanje talenta kod dece. Po prispeću likovnih i literarnih radova, komisije su, jedna sastavlјena od profesora likovne kulture i druga od profesora književnosti i srpskog jezika, napravile izbor najbolјih radova koje će Biblioteka nagraditi. Radovi su podelјeni u tri kategorije prema uzrastu učenika: uzrast od prvog do četvrtog razreda, uzrast od petog do osmog razreda i uzrast učenika srednje škole. Za svaki uzrast komisije su izabrale po tri najbolјa rada čiji će autori biti nagrađeni.

REZULTATI LIKOVNOG KONKURSA

Komisiju za izbor najbolјih likovnih radova činili su profesori likovne kulture: Jovica Atanackov, Ankica Ereš i Barbara Hajdu.

U kategoriji osnovnoškolskog uzrasta komisija je kao najuspešnije proglasila radove sledećih učenika:

Uzrast učenika V – VIII razreda

II mesto: MATIJA MILETIĆ, učenik V razreda OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina (ilustracija romana Dvadeset hilјada milјa pod morem)

Pohvale od strane žirija dobili su za svoje radove i sledeći učenici:

NIKOLA MITIĆ, učenik petog razreda OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina

REZULTATI LITERARNOG KONKURSA

Komisiju za izbor najbolјih literarnih radova činili su profesori srpskog jezika i književnosti: Maša Vuletić, Danijela Petrović, Olјa Ljuboja i Danijela Stanković Ćulibrk.

U kategoriji osnovnoškolskog uzrasta komisija je kao najuspešnije proglasila radove sledećih učenika:

Uzrast učenika I – IV razreda

II mestodele: DUŠAN NOVAKOVIĆ, učenik III razreda OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina

Učenici čije je literarne radove u ovoj kategoriji žiri takođe pohvalio su:

IVAN KIRĆANSKI, učenik III razreda OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina;

Biblioteka i žiri posebo su izdvojili i pohvalili specijalnom nagradom rad učenice VALENTINE KRSTEC, učeniceIV razreda OŠ „Đura Jakšić“, koji se odlikuje neobičnom kreativnošću te sadržajem koji je odgovorio na ukupno značenje manifestacije povodom koje je ovaj likovno-literarni konkurs raspisan.

Uzrast učenika V – VIII razreda

I mesto: MARKO RANKOV, učenik VII razreda OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina

U ovom uzrastu pohvalјeni su od strane žirija i Biblioteke i sledeći učenici:

VANјA VUKIĆ, učenica VI razreda OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina;

SAVA LjUBOJEVIĆ, učenik VII razreda OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina;

Komisija posebno pohvalјuje kvalitet radova učenika najmlađeg uzrasta jer su pokazali izuzetnu kreativnost i iskrenost u odgovoru na teme, što su ujedno bili i kriterijumi za odabir najuspešnijih radova. Obe komisije izražavaju zadovolјstvo zbog odziva na raspisani konkurs i naglašavaju potrebu da se posebno pohvale učenici, roditelјi učenika i njihovi nastavnici,jer zajedno na ovaj način sudeluju u čuvanju kulture i jezika, ukazuju poštovanje knjizi i biblioteci kao ustanovi koja je oslonac ovog važnog procesa.

{morfeo 225}

 

 


Штампа  

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs