Архива чланака

Recitatorska sekcija OŠ „Đura Jakšić“ Kovin

Recitatorska sekcija OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina nastavila je ove godine sa učešćem na takmičenjima recitatora koja organizuje svake godine Zavod za kulturu Vojvodine i koja se organizuju na raznim nivoima i u različitim kategorijama uzrasta učenika. Ove godine ekipa škole brojala je jedanaestoro učenika koji su od strane nastavnika srpskog jezika i književnosti i nastavnika razredne nastave izabrani kao najbolјi recitatori škole:

Iz kategorije nižeg uzrasta (od prvog do četvrtog razreda)

 • Nevena Radić, učenica prvog razreda,
 • Andrej Ćulibrk, učenik drugog razreda,
 • Anja Vujičin, učenica trećeg razreda,
 • Anja Marković, učenica trećeg razreda,
 • Nikola Petrović, učenik trećeg razreda i
 • Jelena Mitić, učenica četvrog razreda;

Iz kategorije srednjeg uzrasta (od petog do osmog razreda)

 • Matija Vukić, učenik petog razreda,
 • Nikola Mitić, učenik petog razreda,
 • Stefan Urošev, učenik šestog razreda,
 • Vukašin Erceg, učenik sedmog razreda i
 • Nevena Ristić, učenica sedmog razreda.

Na Opštinskoj smotri recitatora održanoj 21. marta 2014. u Centru za kulturu Kovin petoro učenika naše škole plasiralo se za viši rang ovog takmičenja – od ukupno osam učenika nižeg uzrasta koje je žiri proglasio za najbolјe recitatore Opštinske smotre, dvoje učenika bilo je iz naše škole: Andrej Ćulibrk i Anja Marković. U kategoriji srednjeg uzrasta od ukupno šestoro pobednika smotre, čak troje njih ušlo je u pobedničku ekipu i plasiralo se za naredni nivo takmičenja: Matija Vukić, Stefan Urošev i Nevena Ristić.

Pobednici Zonske smotre recitatora održane 28. marta 2014. u pozorišnoj sali Centra za kulturu Kovin iz naše škole bili su Andrej Ćulibrk iz kategorije nižeg uzrasta i Matija Vukić iz kategorije srednjeg uzrasta.

Ova dva učenika su školu i grad predtsavlјali na 45. Pokrajinskoj smotri recitatora održanoj u Sečnju od 25 – 27. aprila 2014. godine, koja tradicionalno nosi naziv Pesniče naroda mog i sa koje OŠ „Đura Jakšić“ Kovinu donosi jednog od ukupno četvoro pobednika iz naše opštine: u kategoriji nižeg uzrasta Andrej Ćulibrk, učenik drugog razreda naše školeušao jeizbor najbolјih recitatora – pobednika ovogodišnje Pokrajinske smotre i nagrađen je zlatnom diplomom.

Ove godine recitatorsku sekciju škole vodila je Danijela Stanković Ćulibrk, profesor srpskog jezika i književnosti u školi, uz ogromnu i nezamenjivu pomoć penzionisane nastavnice Gordane Đoković, koja je dugi niz godina sa ranijim generacijama donosila uspehe školi sa ovih takmičenja te pomoći i ostalih profesora srpskog jezika ove škole i profesora razredne nastave. Ipak, za ovako veliki uspeh zaslužni su pre svega učenici koji su izdvojili puno svog slobodnog vremena koje su proveli na brojnim probama za svoje nastupe. Na ovaj način oni su dali svoj doprinos pesništvu kao osobenom vidu umetnosti koji neguje jezik, govor i kulturu u vremenima u kojima ove vrednosti ponestaju, zbog čega je ovaj uspeh i rad koji mu je prethodio posebno značajan. Takođe treba zahvaliti i roditelјima na velikoj podršci svojoj deci inastavnicima, Centru za kulturu Kovin na posebno iskazanoj pažnji i razumevanju prilikom odlaska u Sečanj i svima koji su učestvovali u ovom procesu. Na svemu tome i svima – hvala!

{morfeo 218}


Штампа  

Пратите нас

Image

Адреса

ЈНА 34, 26220 Ковин

Телефон

013/741-081
013/744-895

Е-пошта

uprava@os-djurajaksic.edu.rs